Kanske världens godaste mjölkchokladbollar :-)! Smeten innehåller en 200-grams mjölkchokladkaka som gör bollarna gudomligt goda! Man kan inte kan få nog av dem! Mjölkchokladen kan självklart bytas ut till mörk choklad eller någon annan sort man gillar. Förvara dem i kylen i en burk med tätslutande lock.
Mjölkchokladbollar
Ca 20 st
5 dl havregryn
125 g smör, rumsvarmt
2 dl kokos
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 ¾ dl florsocker
200 g mjölkchoklad, fint riven
ca ½ dl vatten
Garnering
kokos (eller pärlsocker)
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp (eller riktigt ordentligt med en slev) så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir lite kladdiga, men de ska hålla ihop bra när de rullas.
2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen.