Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Morotsfrallor

184 röster

morotsfrallor1Saftiga, luftiga frallor med nyttiga, rivna morötter i degen som gör dem extra saftiga. Ett favoritbröd som bakas om och om igen. Frys in och ta fram till frukost, mellis eller till en sallad.

Enkla limpan i papper jäser bara en gång direkt i ett bakplåtspapper för att hålla formen. Klicka här för recept!Enkla limpan i papper jäser bara en gång direkt i ett bakplåtspapper för att hålla formen. Klicka här för recept!TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Morotsfrallor

Ca 12 st

50 g jäst
4 dl mjölk
4 dl vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
150 g fint rivna morötter
3 dl grahamsmjöl
17–18 dl vetemjöl 

Garnering
1 ägg, uppvispat
sesamfrön 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i  ca 1 tim.

2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.

3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med uppvispat ägg.

5. Strö över sesamfrön.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.
2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.
3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden med uppvispat ägg.
4. Pensla bröden med uppvispat ägg.
5. Strö över sesamfrön.
5. Strö över sesamfrön.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

morotsfrallor2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabb pizza

Superläcker pizzabotten utan jäst!

0

Sockerfri äppelkanelglass

NYTTIGT Krämig, härlig fruktglass som är gudomligt god!

0

Nyttig äppelglass

Gör en krämig, mättande & ljuvligt god fruktglass av frysta äpplen, banan och lite mjölk. Sååå gott!

0

Enkla rågsiktsrutor

Rustikt bröd som är himmelskt gott och kräver en liten arbetsinsats.

0

Lindas matbröd

Lindas matbröd med steg-för-stegbilder till recepten!

0

Bananglass med 2 ingredienser

Nyttig, sockerfri glass gjord av banan & kakao!

0

Kalljästa morotsfrallor

Låt degen jäsa i kylen över natten & grädda direkt när du vaknar!

0

Crunchig smuläppelpaj

Sötmandlarna gör den smuliga pajen ännu godare och crunchig!

0

Lindas smuläppelpaj

En perfekt kombinationen av sött, lite salt och smulor. Den godaste äppelsmulpajen man kan tänka sig!

0

Lindas bake-off frallor

Smart knep – frys in degfrallorna och grädda när du vill ha nybakat!

0

Pudrade smuldegskakor

Gör superläckra, knapriga kakor av smuldeg!

0