SUPERLÄCKRA, KLASSISKA MÖRDEGSKAKOR I FORM AV KRINGLOR Oerhört spröda sockerkringlor med knastrigt pärlsocker på toppen. Så himla goda! De här kakorna är personliga favoriter som både är roliga att baka och gudomligt goda! Den lilla saltmängden i degen är en riktig smakhöjare! De är perfekta att baka tillsammans med barnen. De tycker det är jättekul att forma och strö på sockret. Och inte minst äta de färdiggräddade godingarna! 🙂
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Sockerkringlor
Grundrecept
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
½ krm salt
200 g smör, rumsvarmt
2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.
3. Forma längderna till kringor (se bilden).
4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Strö pärlsocker över kringlorna. Tryck till sockret med fingrarna försiktigt så det fastar.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.