DRÖMGOD KLADDKAKA En saffranskladdkaka med härlig julig smak! Det är supergott att tillsätta saffran i en ljus kladdkaka. Jag smaksatte även med 100 g vit choklad som gör den extra läcker. Men det är absolut inget måste, det går bra att baka kakan utan chokladen.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Saffranskladdkaka
Ca 12 bitar
100 g vit choklad (kan uteslutas, men ger en extra god smak)
150 g smör
1 påse saffran 0,5 g
3 ägg
2 dl strösocker
½ krm salt
1 ¾ dl vetemjöl
1 krm kardemummakärnor, mortlade (kan uteslutas)
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Bryt chokladen i bitar och smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna (förutom kardemumman) i kastrullen och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad (bröa formen med riven kokos eller ströbröd) eller bakplåtspappersklädd form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant.
3. Strö kardemumman över smeten i formen (kan uteslutas).
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra ev. kakan med florsocker före servering. Servera den gärna med lättvispad grädde blandad med hallon.