Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Gräddchokladkola

gräddchokladkola3 gräddchokladkola4

Ljuvligt gott julgodis! Gräddkola är ett måste för mig under julen. Det här är kanske de läckraste, godaste kolorna jag vet! De blir perfekta i konsistensen och är lagom sega och mjuka. Ättikspriten tillsätts för att kolan ska behålla sin fina konsistens och inte sockra sig.

Superläcker, god mjölkchokladfudge – klicka här för recept!
Superläcker, god mjölkchokladfudge – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Gräddchokladkola

Ca 30 bitar

50 g smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 ½ dl ljus sirap
1 ½ msk kakao
1 nypa salt
½ tsk ättiksprit, 12 % (tillsätts på slutet)

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vispgrädde, sirap, kakao och salt. Koka upp och låt det puttra på medelvärme till ca 125 grader (det tar 20–30 min beroende på temperatur). Rör om emellanåt. Stäng av värmen och tillsätt ättikspriten när temperaturen har nått 125 grader, rör om i ca ½ min.

2. Häll upp kolasmeten i en form, ca 14 x 21 cm, klädd med bakplåtspapper. Det går bra med en lite större form, men då blir kolan plattare. Låt den svalna och stelna.

3. Skär kolan i bitar med en vass kniv. Förvara kolan i en burk med lock.
Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här!

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vispgrädde, sirap, kakao och salt. Koka upp och låt det puttra på svag värme till ca 125 grader (det tar 20–30 min beroende på temperatur. Rör om emellanåt. Stäng av värmen och tillsätt ättikspriten när temperaturen har nått 125 grader, rör om i ca ½ min.
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vispgrädde, sirap, kakao och salt. Koka upp och låt det puttra på medelvärme till ca 125 grader (det tar 20–30 min beroende på temperatur). Rör om emellanåt. Stäng av värmen och tillsätt ättikspriten när temperaturen har nått 125 grader, rör om i ca ½ min.
2. Häll upp kolasmeten i en form, ca 14 x 21 cm, klädd med bakplåtspapper. Det går bra med en lite större form, men då blir kolan plattare. Låt den svalna och stelna.
2. Häll upp kolasmeten i en form, ca 14 x 21 cm, klädd med bakplåtspapper. Det går bra med en lite större form, men då blir kolan plattare. Låt den svalna och stelna.
3. Skär kolan i bitar med en vass kniv. Förvara kolan i en burk med lock.
3. Skär kolan i bitar med en vass kniv. Förvara kolan i en burk med lock.

utvald

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Skurna pepparkakor

Oerhört spröda, tunna pepparkakor som är busenkla att göra! Tid: 10 min + ugn.

0

Mjuka frukostfrallor

Supermjuka, lättbakade, härliga frallor som går bra att frysa in.

0

Pepparkakskärleksmums

Magiskt god, extremt saftig & god pepparkakskärleksmums med glasyr & kokos.

0

Saftiga saffransmuffins

Extra saftiga, ljuvligt goda saffransmuffins!

0

Knäck

Klassisk knäck – ett julgodis som har en rykande åtgång och är mycket populärt!

0

Marshmallows Noblesse

Choklad och marshmallows är en ljuvligt god kombination. Mycket lättgjort godis!

0

Wienerchokladbräck

Chokladbräck med mandelflarn – ljuvligt gott och mycket lätt att göra!

0

Wienerpraliner

Lättgjorda, underbara chokladpraliner med mandelspån i.

0

Wienerchoklad

Drömgod chokladkonfekt! Originalet innehåller även nougat, men den här smarriga varianter innehåller istället 2 chokladsorter + mandelspån.

0

Mintchokladrutor

Lyxiga mintchokladrutor som är ljuvligt goda!

1

Mintkakor

Tunna, lyxiga mintkakor med ett chokladtäcke! Mmmmmmm

0

Pepparkaksmuffins

Juliga, supersaftiga, fluffiga pepparkaksmuffins.

0