Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas småkakor

Brysselkex

brysselkex12 brysselkex11

KLASSISKA SMÅKAKOR Brysselkex är oerhört spröda små mördegskakor med rosa sockerkant! Jag minns dem väl från när jag var liten. Min farmor brukade baka dem och förvarade dem, tillsammans med flera andra sorters kakor i plåtburkar i sitt skafferi. Den rosa kanten gör man enkelt genom att blanda några droppar röd karamellfärg med strösocker.

Skurna, spröda pepparkakor som är lika goda året runt! Klicka här för att komma till receptet!
Skurna, spröda pepparkakor som är lika goda året runt! Klicka här för att komma till receptet!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Brysselkex

Ca 50 st

Deg
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl 

Garnering
1 dl strösocker
några droppar röd hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas svagt rosa. Sprid ut sockret på en skärbräda av plast.

2. Deg: Blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.

3. Dela degen i två bitar.

4. Rulla degbitarna till två rullar, 3–4 cm i diameters omkrets.

5. Garnering: Rulla deglängderna i det färgade sockret.

6. Skär degrullarna i skivor, ca 4–5 mm.

7. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–16 min. Gräddar du kakorna för länge eller i för hög värme kan sockret på kanterna bli brunt.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas svagt rosa. Sprid ut sockret på en skärbräda av plast.
1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas svagt rosa. Sprid ut sockret på en skärbräda av plast.
2. Deg: Blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.
2. Deg: Blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.
3. Dela degen i två bitar.
3. Dela degen i två bitar.
4. Rulla degbitarna till två rullar, 3–4 cm i diameters omkrets.
4. Rulla degbitarna till två rullar, 3–4 cm i diameters omkrets.
5. Garnering: Rulla deglängderna i det färgade sockret.
5. Garnering: Rulla deglängderna i det färgade sockret.
6. Skär degrullarna i skivor, ca 4–5 mm.
6. Skär degrullarna i skivor, ca 4–5 mm.
7. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–16 min. Gräddar du kakorna för länge eller i för hög värme kan sockret på kanterna bli brunt.
8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–16 min. Gräddar du kakorna för länge eller i för hög värme kan sockret på kanterna bli brunt.

brysselkex10 brysselkex9 brysselkex7brysselkex14 brysselkex13

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kulprov

Så gör du kulprov för att se om kolan eller knäcken är klar!

0

Så lyckas du med knäck och kola

Lyckas med knäck och kola! Lindas bästa tips!

0

Toffifee

Drömgott julgodis med kola, choklad och nötter (kan uteslutas).

0

Snabb jullimpa

Jullimpa med ost eller julskinka är magiskt gott! Ett måste på julbordet!

0

Hemgjord Noblesse

Tunna chokladplattor med krispig krokant! Ljuvligt goda!

1

Gräddchokladkola

Ett gammeldags, väl beprövat kolarecept som är perfekt & ljuvligt gott!

0

Skurna pepparkakor

Oerhört spröda, tunna pepparkakor som är busenkla att göra! Tid: 10 min + ugn.

0

Mjuka frukostfrallor

Supermjuka, lättbakade, härliga frallor som går bra att frysa in.

0

Pepparkakskärleksmums

Magiskt god, extremt saftig & god pepparkakskärleksmums med glasyr & kokos.

0

Saftiga saffransmuffins

Extra saftiga, ljuvligt goda saffransmuffins!

0

Knäck

Klassisk knäck – ett julgodis som har en rykande åtgång och är mycket populärt!

0

Marshmallows Noblesse

Choklad och marshmallows är en ljuvligt god kombination. Mycket lättgjort godis!

0