10-minuters frallor. Supergoda, lättgjorda och snabba frallor som passar perfekt till frukost. Speciellt på helgerna eller semestern när man har tid att baka. Bröden är allra godast nybakade. Frys direkt in de bröd som inte äts upp. Tina dem i mikron och ät dem ljumna när du tar fram dem.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
10-minuters frallor
12 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 dl havregryn
7 dl vetemjöl
75 g smör, rumsvarmt
3 1/2 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Tillsätt alla torra ingredienser i en skål. Rör om. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till kladdig deg.
2. Rulla degen i mjöl. Forma degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Forma degbitarna runda, platta till den och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.