Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas små bröd Okategoriserade

10-minuters frallor

10-minutersfrallor7 10-minutersfrallor10

10-minuters frallor. Supergoda, lättgjorda och snabba frallor som passar perfekt till frukost. Speciellt på helgerna eller semestern när man har tid att baka. Bröden är allra godast nybakade. Frys direkt in de bröd som inte äts upp. Tina dem i mikron och ät dem ljumna när du tar fram dem.

Snabb limpa som inte behöver jäsa! Klicka på bilden för recept!
Snabb limpa som inte behöver jäsa! Klicka på bilden för recept!
Underbart gott 3-minuters tunnbröd. Klicka på bilden för recept!
Underbart gott 3-minuters tunnbröd. Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

10-minuters frallor

12 st 
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 dl havregryn
7 dl vetemjöl
75 g smör, rumsvarmt
3 1/2 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Tillsätt alla torra ingredienser i en skål. Rör om. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till kladdig deg.

2. Rulla degen i mjöl. Forma degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela degen i ca 12 bitar.

3. Forma degbitarna runda, platta till den och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Tillsätt alla torra ingredienser i en skål. Rör om. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Tillsätt alla torra ingredienser i en skål. Rör om. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till kladdig deg.
2. Rulla degen i mjöl. Forma degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela degen i ca 12 bitar.
2. Rulla degen i mjöl. Forma degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Forma degbitarna runda, platta till den och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Forma degbitarna runda, platta till den och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.

10-minutersfrallor9 10-minutersfrallor6 10-minutersfrallor5 10-minutersfrallor8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttiga äppelfrallor

Supergoda, mättande frallor som bl a innehåller havregryn, mjölk, ägg och rivet äpple. Äpplena gör dem extra saftiga och goda. De innehåller inget vanligt vitt vetemjöl.

0

Silviakaka

Superläcker Silviakaka med glasyr & kokos – en drömgod klassiker som funkar i alla lägen!

0

Chokladgrottor

Spröda, läckra mördegskakor med choklad!

0

Citronshot

Nyttig citron-, ingefära- och vitlöks-shot! Drick en shot varje morgon!

0

Glassbomb med tre smaker

Lyxig, drömgod glassbomb med vanilj, hallon & chokladsmak.

0

Chokladmousse med 2 ingredienser

Fluffigt, mycket lättgjord chokladmousse! Underbart god!

0

Mazarinkaka

Lyxig, lättgjord och ljuvligt god mazarinkaka.

0

Snöpraliner

Gudomligt god, len choklad med rikligt med florsocker på toppen!

0

Ischoklad utan kokosfett

Ischoklad som är härligt len och smälter direkt i munnen!

0

Chokladtryffelpraliner

Drömgoda chokladpraliner som fullkomligt smälter i munnen!

0

Brysselkex

Spröda mördegskakor med rosa sockerkant!

0