Lunch– & middagstips: Kesosallad & kycklingfilé! Nyttig, mättande och underbart god mat. Kycklingen kan ätas både varm och kall. Krydda kycklingfilén enligt receptet eller med valfria smaker.
Kesosallad & kycklingfilé
kycklingfilé (valfritt antal)
salt
svartpeppar
chilikrydda
vitlök
GÖR SÅ HÄR
1. Gör en Kesosallad – klicka här för recept.
2. Krydda kycklingfilén med salt, svartpeppar och chilikrydda.
3. Värm upp en stekpanna på högsta. Lägg en klick smör eller häll olja i stekpannan. Pressa ner en vitlöksklyfta.
4. Fräs kycklingfilén tills den får en fin stekyta på båda sidor. Sänk värmen. Lägg ett lock på stekpannan och låt kycklingen tillagas på låg värme tills den är genomstekt. Tips! När man först steker kycklingen på hög värme får man en god smak på stekytan. Den låga värmen gör att kycklingen blir oerhört saftig och vätskan stannar kvar i kycklingen på grund av stekytan.
Tips! Byt ut Kesosalladen mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!
Köttfärssås & spagetti – en av de populäraste rätterna i Sverige! Klicka här för recept!