MJÖLKCHOKLADGROTTOR Spröda, härliga mördegskakor med en chokladbit på toppen. Riktigt läckra godiskakor!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här).
Mjölkchokladgrottor
Ca 30 st
Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
½ krm salt
200 g smör, rumsvarmt
Garnering
30 bitar mjölkchoklad (eller annan valfri choklad)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg en chokladbit på varje boll och tryck till lite.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra eventuellt över florsocker före servering.