Ca 12 st2 morötter (eller 1 stor)2 ägg2 dl strösocker2 tsk bakpulver1 ½ tsk kanel¾ tsk kardemumma3 dl vetemjöl1 dl rapsoljaGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Tillsätt morötter och blanda allt till en slät smet.
3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
[caption id="attachment_57477" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.[/caption]
[caption id="attachment_57478" align="alignnone" width="860"] 2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Blanda till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_57479" align="alignnone" width="860"] 3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.[/caption]
[caption id="attachment_57480" align="alignnone" width="860"] 4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.[/caption]
BLÅBÄRSKAKA En supersaftig, ljuvligt god blåbärskaka. Blåbär i kakan ger en oerhört god och smarrig smak i din blåbärskaka! Det går också bra att byta ut dem till hallon eller blanda hälften blåbär, hälften hallon. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka …