KLASSISKA FINSKA PINNAR Bittermandlarna ger kakorna en härlig mandelsmak, men tänk på att aldrig överdosera dem eftersom de är giftiga i riklig mängd.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Finska pinnar
55–60 st
4 bittermandlar (kan uteslutas, men ger mer smak på kakorna)
½ dl strösocker
200 g smör, rumsvarmt
4 ½ dl vetemjöl
Pensling & garnering
1 äggvita
ca ¾ dl sötmandel, hackad
ca ¾ dl pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv bittermandeln fint. Blanda ihop mandeln, strösocker, smör och vetemjöl, lite i taget till en deg. Låt degen vila i kylen i ca 30 min.
2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i 4–5 cm långa bitar.
3. Blanda ihop hackad sötmandel och pärlsocker i en skål.
4. Lägg kakbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Pensla kakorna med äggvita och strö över mandel- och pärlsockerblandningen.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13–14 min. Låt dem svalna på ett galler.