Gaffelkakor blir roligt randiga med hjälp av en gaffel – därav namnet. En av de absolut enklaste kakorna man kan baka. Arbetstiden är bara 10 minuter sedan sköter de sig själv i ugnen. Läckra klassiker som är bra att ha i kakburken när man ska bjuda på fika.
Tips! Byt gärna ut 1 dl vetemjöl mot 1–1 1/2 dl havregryn. Tillsätt lite i taget och baka ihop till en lagom fast deg. Den får inte blir för torr och smulig eller för lös.
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Gaffelkakor
30 st
1 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Tryck till kakorna med en gaffel.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!