Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas små bröd Okategoriserade

Frallor

tresortersbrod7

FRALLOR Saftiga, goda och lättbakade frallor med ett knaprigt skal och ett saftigt innanmäte. Går bra att frysa in! Fröna på toppen kan varieras och bytas ut.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Frallor

Ca 20 st

25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja

12–13 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg, uppvispat
vallmofrön, blå eller vita

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer.  Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med ägg. Strö över vallmofrön.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Pensla bullarna med ägg. Strö över vallmofrön. 4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.
3. Pensla bullarna med ägg. Strö över vallmofrön.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.

tresortersbrod6

tresortersbrod5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. Smeten varvas med en socker- och kanelblandning som ger en superläcker, god smak!

0

Aprikos- & valnötsfilmjölkslimpa

Saftig aprikos- & valnötfilmjölkslimpa som inte behöver jäsa.

0

Nyttig Kesolimpa utan vetemjöl

En oerhört saftig, mättande limpa med Keso och havregryn i degen, helt utan vetemjöl.

0

Finska pinnar

Klassiska, ljuvligt goda småkakor med pärlsocker och hackad sötmandel på toppen.

0

Rosa pärlsockerkakor

Spröda småkakor rullade i rosa pärlsocker – ljuvligt god och enkla att göra!

0

Gaffelkakor

Randiga, spröda småkakor som är busenkla att göra!

0

Snabba plättbröd

Snabba stekpannebröd som är perfekt att baka på helgen när man vill ha nybakat bröd till frukost. De behöver inte jäsa.

0

Focaccia

Italienskt matigt bröd som kan smaksättas helt efter egen smak! Lätt att baka och jäser bara en gång på plåten, men kan även kalljäsa i kylen.

0

Müslifilmjölkslimpa

En mycket lättbakad filmjölkslimpa med müsli som inte behöver jäsa! Degen tar bara 5 minuter att röra ihop + gräddning!

0

Chokladfudge brownies

Galet goda, lyxiga chokladfudge brownies! En perfekt dessert med en klick vispgrädde!

0

Mug cake

Kladdkaka i kopp! På 1 minut gör man världens enklaste, godaste dessert!

0