Bloggar Lindas Bakskola Lindas kondisbitar Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Kanelbullesockerkaka

kanelbullesockerkaka9 kanelbullesockerkaka11

Kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. En storfavorit som har en rykande åtgång. Den här åt jag och min familj upp på bara några minuter. Såååå god! Smeten varvas med en socker- och kanelblandning som ger en superläcker, god smak!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Kanelbullesockerkaka

ca 12 bitar

2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
2 dl mjölk

Fyllning
2 tsk mald kanel
¾ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.

3. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad limpform eller sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.

4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.
2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad limpform eller sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad limpform eller sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.

kanelbullesockerkaka4

4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

kanelbullesockerkaka7

kanelbullesockerkaka8 kanelbullesockerkaka10

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Aprikos- & valnötsfilmjölkslimpa

Saftig aprikos- & valnötfilmjölkslimpa som inte behöver jäsa.

0

Nyttig Kesolimpa utan vetemjöl

En oerhört saftig, mättande limpa med Keso och havregryn i degen, helt utan vetemjöl.

0

Finska pinnar

Klassiska, ljuvligt goda småkakor med pärlsocker och hackad sötmandel på toppen.

0

Rosa pärlsockerkakor

Spröda småkakor rullade i rosa pärlsocker – ljuvligt god och enkla att göra!

0

Gaffelkakor

Randiga, spröda småkakor som är busenkla att göra!

0

Snabba plättbröd

Snabba stekpannebröd som är perfekt att baka på helgen när man vill ha nybakat bröd till frukost. De behöver inte jäsa.

0

Focaccia

Italienskt matigt bröd som kan smaksättas helt efter egen smak! Lätt att baka och jäser bara en gång på plåten, men kan även kalljäsa i kylen.

0

Müslifilmjölkslimpa

En mycket lättbakad filmjölkslimpa med müsli som inte behöver jäsa! Degen tar bara 5 minuter att röra ihop + gräddning!

0

Chokladfudge brownies

Galet goda, lyxiga chokladfudge brownies! En perfekt dessert med en klick vispgrädde!

0

Mug cake

Kladdkaka i kopp! På 1 minut gör man världens enklaste, godaste dessert!

0

Mangokladdkaka

Mango på kladdkakan är ljuvlig gott och läckert! En toppendessert som serveras med vispgrädde eller glass.

0