Klassiska frallor med sesamfrön på toppen! Supergoda och lätta att baka! Kan även med fördel användas som hamburgerbröd. Platta till dem lite på plåten före andra gräddningen.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Klassiska frallor
Ca 20 st
25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
12–13 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg, uppvispat
sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Pensla bröden med ägg.
4. Strö över sesamfrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.