Superläckra, goda godiskakor!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Segknapriga mjölkchokladrutor
Ca 30 st
1 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
Garnering
200–400 g mjölkchoklad (beroende på hur tätt man lägger bitarna)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt. Lägg bitar med mjölkchoklad ovanpå längderna.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 min.
6. Skär längderna i bitar, 4–6 cm, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.