Daimkladdkaka. Knaprig Daim och kladdig chokladkaka är en magiskt god kombination! En perfekt dessert eller tårta på kalaset som är superlätt att baka. Servera gärna med en klick vispgrädde eller glass. Alla kommer älska denna läckerhet!
Daimkladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ krm salt
½ dl kakao
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
3 små Daim, hackade
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–24 min, beroende på hur kladdig du vill ha den.
4. Hacka Daimen halvgrovt.
5. Strö Daimen över kakan när den fortfarande är ljummen så den smälter fast på toppen. Ställ kakan i kylen i 1–2 timmar när den kallnat. Servera gärna med en klicka vispgrädde eller glass.