Bloggar Lindas äpplen Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Segmjuk frasig äppelkaka

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!

Segmjuk, underbar äppelkaka! Mycket lättgjord  äppelkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver.

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!

SEGMJUK FRASIG ÄPPELKAKA

Ca 10 bitar

1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält

Garnering
2 äpplen
2 tsk strösocker
½ tsk kanel
1 msk mandelspån (kan uteslutas eller ersättas av 1 msk hackad sötmandel)

GÖR SÅ HÄR


1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Skala äpplena, ta ur kärnhuset och dela dem på mitten. Skär äppelhalvorna i skivor, ca ½ cm tjocka.

4. Lägg äppelskivorna omlott, i rad mitt på smeten. Strö över socker, kanel och mandelspån.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!

Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ewa Karpéus
Ewa Karpéus
1 år sedan

Jättegod äppelkaka som smakade underbart. Blir bra att baka till min 70-årsdag 4 december – 18.😋🍰😉

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladkola-kladdkaka

Chokladkola-kladdkaka deluxe! Påminner om chokladkola i smaken fast i kladdkakeform. Sååå lyxig och fantastiskt god! Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass. Eller både och! Chokladkola-kladdkaka ca 12 bitar 125 g smör  1 ½ dl socker 1 ½ dl ljus sirap ¾ dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 ½ dl vetemjöl 2 ägg GÖR …

0

Riven äppelsockerkaka

Riven äppelsockerkaka som är en riktigt god, saftig favorit! Det rivna äpplet i sockerkakan gör den extra saftig, smakrik och god! Tips! Kanelen kan bytas ut mot kardemumma. Riven äppelsockerkaka 12 bitar Rivet äpple i smeten gör kakan oerhört saftig och god. 2 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 3 ½ dl …

0

Kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka – en drömgod kladdis med smak av kanelbulle! Ingredienserna har man oftast hemma och kakan passar som fikabröd, som tårta på ett kalas med en rejäl klick vispgrädde och/eller glass. Eller baka och bjud dina kollegor på godaste fikat på jobbet. Sååå uppskattad och god kaka! Kanelbullekladdkaka 12 bitar 150 g smör 3 dl …

0

Tzatziki

Min favorittzatziki! Det går bra att göra tzatzikin med valfri fetthalt på den grekiska yoghurten. Den blir dock krämigare desto högre fetthalt. Men den magra blir jättegod den med, tycker jag. Tzatziki är ett fantastiskt gott tillbehör till t ex tacos, fajitas, en köttbit, kyckling, sallad m m. Tzatziki 500 g turkisk eller grekisk yoghurt …

1

Lindas sesamfrallor

Lindas sesamfrallor. Lättbakade, härliga frallor med sesamfrön på toppen. Det viktiga är att låta degen jäsa till sin dubbla storlek under första jäsningen. Då blir glutentrådarna starka och brödet luftigt och saftigt. Fröna på toppen kan uteslutas eller bytas ut mot solroskärnor eller vallmofrön. Lindas sesamfrallor Ca 20 st 50 g jäst 6 dl mjölk, …

0

Sverigekaka med kanelbullefyllning

Sverigekaka är den allra mjukaste, saftigaste kakan som finns med en härlig vaniljsmörfyllning mitt i kakan (originalet)! Den här kakan har jag istället smaksatt med en ljuvligt god kanelbullefyllning. Ni måste baka den, den är så vansinnigt god och lätt att göra! Ingredienserna har man oftast hemma. SVERIGEKAKA MED KANELBULLEFYLLNING Ca 12 bitar 3 st …

0

Potatismos

Hemlagat potatismos är det godaste som finns! Inget pulvermos i världen slår detta. Potatis är också en av de nyttigaste livsmedlen som finns – ett perfekt tillbehör till maten både till vardag och fest. Så kokar du potatis – klicka här! Potatismos ca 10 potatisar 1 tsk salt 2 msk smör 1–2 dl mjölk, varm + …

0

Rågsiktskakor

Klassiska rågsiktskakor! Ett av de godaste frukostbröden jag vet! De blir så vansinnigt saftiga, mjuka och goda. Rågsikt är så himla gott att baka bröd med. Tips! Byt ut 3 dl rågsikt mot 4 dl havregryn. Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd – klicka här! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka …

0

Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon blev en riktigt succé hemma hos mig! Barnen älskade denna pannkaka så det här blir en ny favorit jag garanterat kommer tillaga ofta framöver. Och den är så enkel att göra att även barnen själv kan tillaga rätten. Tänk på att baconen drar ihop sig under gräddningen i ugnen så man kan …

0

Nyttig havregrynslimpa utan mjöl

Ett nyttigt, mycket gott, luftigt och saftigt bröd som bakas utan vanligt vetemjöl. I stället används havregryn som man mixar till ett mjöl i en mixer eller hushållsmaskin med knivar. Ett mycket bra bröd för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Obs! Brödet ska kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom …

0

Vit kladdkaka

Kladdkaka i alla former är magiskt gott! Och den här vita varianten är makalöst god den också. Ingredienserna har man oftast hemma och därför kan man slänga ihop den när man vill och är sugen på något gott. Eller får oväntat besök. Tips! Smaksätt kladdkakan (smeten) med rivet skal av 1 citron, 200 g vit, …

0

Smakrikt pastarecept från vår resa till Parma

Artikeln är ett annonssamarbete med Barilla   Allt om mat har tillsammans med Barilla rest till Parma – staden som är full av parmesanost, parmaskinka och pasta. Med oss hem fick vi ett riktigt smarrigt pastarecept som passar perfekt i höst: Ravioli med spenat- och pumpafyllning! Bland ståtliga byggnader, folkfyllda piazzor och trånga vindlande gränder …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x