Enkla brytlimpor! Mycket lättbakade bröd som innehåller få ingredienser. Degen jäser ihop på plåten vilket gör bröden extremt saftiga!
Enkla brytlimpor
Ca 5 st
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
15–16 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget (mot slutet). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i fem bitar. Forma dem till längder, ca 28 cm, på ett mjölat bakbord.
3. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler. Bryt isär bröden när de svalnat.
Kan jag kalljäsa dessa över natten?
Ja det går bra!