Vad är Oumph?
Oumph! är ett sojabaserat alternativ till kött från växtriket. Den är kalorisnål, rik på protein, järn, folsyra och har en fiberaktig struktur som ger en bra tuggkonsistens (liknande mört kött). Oumph kan man med fördel bjuda alla på vid middagsbordet, både veganer, vegetarianer och köttätare eftersom konsistensen och smaken tilltalar de flesta.
Så tillverkas Oumph
1. Ett sojaproteinkoncentrat renas fram ur sojabönorna.
2. Därefter blandas koncentratet med vatten och blir en deg som går igenom en maskin. Värme och tryck i maskinen skapar strukturen i degen.
Tillagning
Oumph kan kryddas efter egen smak, stekas, grillas, kokas, användas i grytor och friteras.
Källa oumph.se
Tips! Gör hemgjord ajvar relish (paprikaröra) till din Oumph – supergott! Klicka här för recept!
Tips! Gör hemgjord ajvar relish (paprikaröra) till din Oumph – supergott! Klicka här för recept!