BÖNGRYTA En mycket god och mättande böngryta med kokosmjölk, kryddor som curry, vitlök och cayennepeppar i såsen. Den är vegansk och vegetarisk och bönorna innehåller massor av proteiner. En perfekt vardagsrätt som går snabbt och enkelt att tillaga.
Tips! Gör ugnsbakad hel blomkål till middagen – sååå gott! Klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Böngryta
2 vitlöksklyftor, pressade
1 gul lök, hackad
1 krm cayennepeppar
½ tsk curry
1 burk kokosmjölk
1 burk krossade tomater
2 burkar valfria bönor, avsköljda i sil
3 nävar färsk spenat
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Fräs pressad vitlök, en hackad lök och alla kryddor i olja i en stekpanna.
2. Tillsätt kokosmjölken, de krossade tomaterna och alla bönor. Låt allt puttra i ca 10 min. Salta efter egen smak.
3. Tillsätt spenaten och låt allt puttra tills spenaten mjuknat (tillsätt en näve i taget eftersom spenaten måste mjukna och få plats i stekpannan).
Tips! Ät stekt avokado istället för kött! Underbart gott! Klicka här för recept!
Tack för receptet! Jag lagade den idag och den var fantastiskt god! Hela familjen åt och tyckte den var jättegod.
Ett nytt favoritrecept som både jag och mannen älskar!
Jag lagar detta recept varje vecka. Så gott och enkelt!
Jätte god och gick hem hos hela familjen! Jag lade till en röd paprika och en buljongtärning och serverade lite ris till samt rostbröd, riven ost, turkisk youghurt, majs och sambal oelek.
Tack för receptet vi åt den igår på stormkök. Det blev så gott. Mycket lätt att laga till ute. 🙏🏼Alla åt även barnbarnet
Mycket god. hela familjen gillar den. Precis lagom kryddad också..
God. Bytte spenat mot grönkål (som i och för sig behöver längre stektid).
mycket god! tom den kräsne sonen som vill äta kött tyckte om den..