BÖNGRYTA En mycket god och mättande böngryta med kokosmjölk, kryddor som curry, vitlök och cayennepeppar i såsen. Den är vegansk och vegetarisk och bönorna innehåller massor av proteiner. En perfekt vardagsrätt som går snabbt och enkelt att tillaga.
Tips! Gör ugnsbakad hel blomkål till middagen – sååå gott! Klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Böngryta
1 stekpanna
Tillsätt extra kryddor om du vill ha den ännu heter i smaken!
2–3 vitlöksklyftor, pressade
1 gul lök, hackad
2 krm cayennepeppar
½ tsk curry
1 burk kokosmjölk
1 burk krossade tomater
2 burkar valfria bönor, avsköljda i sil
3 nävar färsk spenat
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Fräs pressad vitlök, en hackad lök och alla kryddor i olja i en stekpanna.
2. Tillsätt kokosmjölken, de krossade tomaterna och alla bönor. Låt allt puttra i ca 10 min. Salta efter egen smak.
3. Tillsätt spenaten och låt allt puttra tills spenaten mjuknat (tillsätt en näve i taget eftersom spenaten måste mjukna och få plats i stekpannan).
Tips! Ät stekt avokado istället för kött! Underbart gott! Klicka här för recept!
Tack för receptet! Riktigt, riktigt god!!!
Mycket gott recept! Verkligen!