HAVREGRYNSGRÖTPANNKAKOR Mättande, goda pannkakor med havregrynsgröt som innehåller få kolhydrater per pannkaka. Supersmarriga och lätta att steka, men stek dem tillräckligt länge så de inte faller isär. Pannkakor med havregrynsgröt kan ätas till frukost, lunch, mellis och innan och efter träning. Som stekt gröt, men med ägg i. Servera havregrynsgrötpannkakorna gärna med bär, sylt eller äppelmos.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
HAVREGRYNSGRÖTPANNKAKOR
Ca 14 st (i en liten stekpanna)
3 dl havregryn
7 dl vatten
1 krm salt
5 ägg
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda havregryn, vatten (blanda i 7 dl) och salt i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra några minuter tills det blir en gröt. Tips! Mixa havregrynen om du vill ha en slätare smet!
2. Fyll upp lite kallvatten i diskhon. Ställ ner grötkastrullen och låt den svalna. Rör om då och då så går det lite snabbare.
3. Blanda ner äggen i gröten (om gröten är för varm kan äggen koagulera/stelna).
4. Värm upp en stekpanna eller plättjärn och stek pannkakor. Smält smör i stekpannan och häll på ett lager smet i pannan. Prova att steka en pannkaka. Om smeten är för trög och inte flyter ut kan man tillsätta några matskedar vatten till och röra om ordentligt, men inte för mycket för då blir smeten för vattnig. Stek på medelvärme tills smeten stelnar. Vänd försiktigt på pannkakan och stek en stund till på andra sidan.
Hela smeten innehåller 60 kolhydrater. Jag gräddade 14 st pannkakor i en liten stekpanna. Det blir 4 kolhydrater per pannkaka.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Gjorde dom idag, men dom blev bara en röra, höll inte ihop. Gröten var kall och smeten var bra när äggen kommit i. Flöt ut i stekpannan bra. Tog ca 10 min innan jag kunde försöka vända och då blev det bara en röra.🤔
De blev alldeles perfekta för mig! Mättande.
Smeten innehåller 765 kalorier, förstår inte var du fick 60 ifrån, det är inte ens vad ett ägg innehåller
Det är inte kalorier som är uträknat! Det är kolhydrater, vilket är något helt annat.