STEKPANNEBRÖD MED BAKPULVER Det mjuka, härliga stekpannebröden behöver inte jäsa och tar bara några minuter att grädda i stekpannan. Supergott och mycket lätt stekpannebröd att baka med ingredienser man oftast har hemma.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
STEKPANNEBRÖD MED BAKPULVER
6 st
50 g smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl (eller rågsikt)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk, mjölk eller naturell yoghurt
GÖR SÅ HÄR
1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken eller mjölken och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg. Rulla degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Rulla degen till en rulle och skär degen i 6 bitar.
3. Kavla ut degbitarna till rundlar, 3–4 mm tunna på ett mjölat bakbord.
5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Vänd brödet när det får bruna fläckar, någon minut på varje sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.
Tips! Baka ljuvliga, snabba bakpulverfrallor – klicka här för recept!