KÄRLEKSMUMS I PAJFORM – bland det godaste bakverket jag vet. Jag älskar kärleksmums, i alla former. Glasyren är makalöst god!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
KÄRLEKSMUMS I PAJFORM
12 bitar
75 g smör
2 msk kakao
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
ca 3 dl florsocker
1 msk starkt kaffe (eller 2 tsk kaffe och 1 tsk vatten)
Garnering
kokos
ev. en bit hackad choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver och och rör ner det i äggblandningen ihop med smöret. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i pajform eller form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna i formen. Låt den svalna.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker så glasyren blir lagom bredbar. Bred ut glasyren på kakan.
5. Strö över kokos (och eventuellt lite hackad choklad). Låt glasyren stelna i kylen en stund.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)