UGNSOMELETT Omelett är SÅ gott, nyttigt och lätt att tillaga, speciellt när den gräddas i ugnen. Rör först ihop smeten och sedan sköter sig omeletten själv i ugnen. En perfekt lunch, lättare middag eller servera den på en buffé.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Ugnsomelett
2–3 portioner
6 ägg
4 dl mjölk
salt
peppar
Förslag på fyllning
1 dl riven ost
100 g skinka
1 hackad lök
några cocktailtomater
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa upp äggen fluffiga. Tillsätt mjölk, salt och peppar och rör om ordentligt.
2. Häll omeletten i en smord ugnsform, ca 24 x 28 cm. Lägg på önskad fyllning.
3. Grädda omeletten mitt i ugnen i ca 15 min (tiden kan variera pga storlek på form och mängd fyllning). Omeletten ska få en fin färg och stelna lagom.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)