TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Smulig rabarberpaj Drömgod rabarberpaj som är väldigt enkel att baka! Ett riktigt toppenrecept som ni kommer älska!
Tips! Blanda även i några jordgubbar eller hallon i rabarbern! Supergott!
Knäckig paj tips! Tillsätt 1/2 dl ljus sirap i degen om du vill att den ska bli knäckig.
Tips! Gör egen vaniljsås – klicka här för recept!
RABARBERPAJ
Tips! Byt ut hälften av rabarbern mot jordgubbar!
Ca 10 portioner
3–4 stjälkar rabarber (beroende på storlek)
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Smuldeg
150 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl strösocker
1 krm flingsalt eller lite vanligt salt (kan uteslutas, men ger en förhöjd mycket god smak)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.
2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter. Strö socker och potatismjöl över rabarbern och rör om.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.
4. Strö degen över rabarbern.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp! Eller hemgjord vaniljsås – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Supergod gjorde den i helgen