I samarbete med Matsmart.se

Jag fyndar bakingredienser på Matsmart.se! 

Använd koden:  LINDA50, som ger 50 kronor i rabatt vid köp för minst 350 kronor. Den är giltig en gång per kund fram till den 26/5 2020

Baka matsmart, det är det bästa jag vet! Jag passar alltid på att köpa hem olika sorters choklad och godis till mina bakverk och tårtor. Jag sparar MASSOR av pengar på det och har alltid ingredienser hemma så att jag kan göra en härlig chokladfudge eller glasyr när jag blir sugen eller får oväntat besök.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL MATSMART.SE

Använd koden:  LINDA50, som ger 50 kronor i rabatt vid köp för minst 350 kronor. Den är giltig en gång per kund fram till den 26/5 2020

Hos Matsmart.se kan man fynda torrvaror 20–90 % billigare än i vanliga butiker, varor som annars hade kastats. Smart både för miljön och plånboken! Nya varor kommer in varje vecka och det är så kul att hålla koll på vad som finns att beställa hem. Det finns liksom ingen hake, det finns ingen anledning att inte handla hos Matsmart. Alla vinner på det; miljön, plånboken och mina armar (som slipper bära hem tunga varor).

RECEPT CHOKLADFUDGETÅRTA:

CHOKLADFUDGETÅRTA

12 bitar

Kladdkakebotten

150 g smör
2 ¾ dl strösocker
¾ dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg

Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
150 g mörk choklad, valfri sort
50 g smör

Garnering (frivilligt)
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform (bröa med kokos eller ströbröd), 24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 22 min. Låt den kallna i formen. 

4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 120 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

5. Bred ut chokladfudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Pudra över lite florsocker före servering (mest för att det är vackert). Servera gärna med en klick vispgrädde och bär.