TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Här får ni ett riktigt bra tips: smör gör laxen både godare och saftigare. Jag hyvlar några skivor smör och lägger dem ovanpå laxen, smöret smälter över laxen och smakerna gifter sig fantastiskt med varandra. Ljuvligt gott & ett mycket smart matlagningstrix! Smör gör maten godare!
Smörbakad lax med flingsalt och dill
4 portioner
4 laxbitar
8 skivor smör, kylskåpskallt
flingsalt
svartpeppar
dill
Garnering
2 citroner
några cocktailtomater
färsk dill
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsform.
- Hyvla smöret med en osthyvel (det måste vara kylskåpskallt)
- Krydda med flingsalt, svartpeppar och dill.
- Garnera med cocktailtomater på ena sidan.
- Grädda laxen längst ner i ugnen i ca 30 min. Tiden kan variera beroende på hur stora dina laxbitar är. Känn med en gaffel. Laxen ska falla isär, men inte gräddas för länge för då blir den lätt torr. Innertemperaturen i laxen bör vara ca 48 grader när laxen tas ut ur ugnen.
Servera gärna med kokt potatis och romsås.
Tips! Du kan krydda laxen med pressad vitlök, chiliflakes, färska örter eller andra favoritkryddor.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Hej! Ska testa detta recept idag! Min fråga..ska laxen vara tinad eller fryst? 😊
Tinad lax
Så god! Till och med barnen älskade den som i vanliga fall är mycket kritiska till den mat jag lagar. Tack för ett toppen recept! Kommer bli stående här hemma!