




Hembakade pizzabullar är bland det godaste som finns! De är perfekta att äta som mellis, till en sallad eller soppa, som tilltugg till en drink och att ha i frysen och ta fram när man är hungrig.
Baka pizzabullar är som om att baka kanelbullar, men med pizzadeg och pizzafyllning! Bullarna går utmärkt att frysa in.
Medan degen jäser går jag ut med hunden, jobbar med datorn, dammsuger huset eller åker och handlar. Det gör inget om den jäser lite längre i bunken vad som står receptet. Dock är det viktigt att jäsningen på plåten sker enligt tidsangivelsen i receptet. Kalljäsning: Degen kan också kalljäsa i kylskåpet i 6–10 timmar.
Pizzabullar
Ca 30–35 st
50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
18–19 dl vetemjöl
Tomatsås (färdigköpt pizzasås går också bra)
3 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 msk torkad oregano
Fyllning (eller annan valfri fyllning)
ca 500 g rökt skinka, strimlad
ca 600 g ost, riven
Garnering (kan uteslutas)
färsk oregano eller basilika, hackad
lite flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa i ca 45 minuter.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).
4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.
5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.
6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackad oregano eller basilika och lite flingsalt. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Ska baka direkt, ser så himla goda ut!
Det ser så gott och enkelt ut när du bakar. Locket på bakmaskinen är verkligen bra.