LINSGRYTA
ca 4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek (eller en skvätt tabasco)
8 dl vatten
4 dl kokosmjölk
3 dl röda linser (torra)
1 msk Bong grönsaksfond eller 1 buljongtärning
salt
1 näve färsk spenat eller ruccola
1 näve cocktailtomater (lägg på dem precis innan servering så att de blir varma)
GÖR SÅ HÄR
1. Värm upp en stekpanna. Häll olja i botten. Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Fräs i stekpannan i några minuter.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca 12 min tills linserna svällt och kokat klart. Smaka av och om du vill ha mer smak eller styrka kan du krydda lite till. Lägg på cocktailtomaterna innan servering.
Servera gärna med ris eller bulgur och en fräsch sallad.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!