

Ett väl beprövat recept på äppelkaka som är ljuvligt gott. Den är saftig, smakar underbart och rekommenderas varmt. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.
ÄPPELKAKA I AIRFRYER
10–12 bitar
Smet:
2 ägg 2 dl strösocker 75 g smör, smält 2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl mjölk
Garnering
2 äpplen
kanel
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.
2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på den airfryer. Vik upp kanterna några centimeter (eller använd Cosori airfryers färdiga bakplåtspapper som är anpassade till airfryern).
3. Häll smeten i bakplåtspappret.
4. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Lägg äppelskivorna på smeten och strö över kanel och strösocker.
5. Kör äppelkakan i din airfryer i 180 grader i 15–18 minuter. Öppna luckan efter 15 minuter och kolla om kakan är klar. Obs! Gräddningstiden kan variera i olika airfryers.
Kan man inte använda formen som medföljer?
Det gör jag, fungerar kanon. Men jag har en philips men det ska ju inte vara nån skillnad