FRUKOSTFRALLOR Fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in!
KALLJÄSNING
Det går jättebra att kalljäsa dessa frallor. Gör degen och hoppa över jäsningen i bunken. Baka ut frallorna och lägg dem i ugnsformen. Täck över bröden och låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten. Ta fram bröden i kylen ca 30 minuter innan gräddning.
Baka i Airfryer!
GÖR SÅ HÄR:
Gör en halv sats deg. Dela degen i 9 frallor. Följ punkt 1–3. Grädda frallorna i 200 grader i din airfryer i 12–15 minuter.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
Baka polarfrallor i springform – recept klicka här!
LINDAS FLUFFIGA FRUKOSTFRALLOR
Ca 12 st
50 g jäst
7 dl mjölk, fingervarm
1 msk salt
3/4 dl rapsolja
8 dl vetemjöl
ca 9 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, vetemjöl och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca 45 min.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma ca 12 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och tryck hål i dem med ett sugrör eller någon annat runt. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.
4. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.