Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form!
Reklam för min nya ugnsplåt. Beställ gärna min favorit ugnsplåt här – klicka!
Här får ni ett underbart gott recept på Morotskaka i Lindas ugnsplåt – en saftig, mjuk botten med ett ljuvligt täcke av cream cheese frosting på toppen. Den kan smaksättas med rivet citronskal eller klassiskt naturell utan citron.
Beställ gärna min nya bakplåt här!
Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här
MOROTSKAKA I LINDAS UGNSPLÅT
250 g morötter (ca 3 normalstora morötter)
5 ägg
5 dl strösocker
2 1/4 dl rapsolja
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk mald kanel
5 dl vetemjöl
Cream cheese frosting
200 g färskost, t ex Philadelphia
100 g smör, rumsvarmt
5 dl florsocker
1 citron, finrivet skal
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
3. Bred ut smeten i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.
5. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna. Tillsätt lite mer florsocker om glasyren blir för lös. Låt den stelna i kylen.
Beställ gärna min nya bakplåt här!