Sirap i degen gör frallorna extra goda och otroligt fluffiga i konsistensen – kolla videon ovan!
Mycket fluffiga, mjuka frallor som är himmelskt goda! Underbara bröd som passar perfekt till frukost, mellis eller till utflykten. Ett riktigt favoritbröd
Tips! Kalljäs frallorna i kylen över natten och grädda dem när du vaknar. Ta ut frallorna ur kylen när du sätter på ugnen så att de får stå i rumstemperatur ca 20 min innan gräddning. Du kan hoppa över jäsningen i punkt 1. Baka ut bröden direkt och ställ in plåten i kylskåpet.
Reklam för Lindas ugnsplåt
Detta recept på sirapsfrallor har jag anpassat till min nya ugnsplåt som ni ser på bilden nedan! Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
I min suveräna ugnsplåt bakar jag saftiga sirapsfrallor som blir fantastiskt saftiga och goda när de jäser ihop på ugnsplåten! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! De raka kanterna gör gräddningen jämn och perfekt och materialet leder värmen bra!
Klicka här för att beställa hem plåten och baka!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
SIRAPSFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT
20 st
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
100 g smör, smält
1 msk salt
1 dl sirap, mörk
9 dl rågsikt
9 dl vetemjöl
Mjölmängden kan variera lite så tillsätt lite i taget mot slutet. Tillsätt lite mer om det behövs eller lite mindre. Degen ska vara smidig, inte för kompakt och inte för kladdig.
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och det smälta smöret och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bollar och lägg dem i Lindas ugnsplåt, täckt med bakplåtspapper.
3. Låt dem jäsa på ugnsplåten under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in bröden i ugnen. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 25–28 min. Låt dem svalna. Går bra att frysa in.
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!