Tips! Byt ut 1–2 dl av vetemjölet till grahamsmjöl om du vill ha grövre korvbröd.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Hemgjorda korvbröd
Ca 15 st
25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
1 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
7–9 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 15 bitar.
3. Rulla ut dem till längder, ca 12 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler.