Bloggar Lindas Bakskola Lindas jordgubbar Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Segmjuk jordgubbskaka

dagensrecept jordgubbskaka1

Ljuvligt god och enkel jordgubbskaka som passar perfekt som dessert eller till fikat. Den går snabbt att göra och innehåller få ingredienser som man oftast har hemma. En riktig favorit här hemma!

De segmjuka kanterna är gudomligt god och gör kakan extra smarrig och god!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) 

Segmjuk jordgubbskaka

12 bitar

2 ägg                                    
2 dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör, smält
ca 200 g jordgubbar, frysta

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt sist smöret och blanda allt till en slät smet.

2. Dela de stora jordgubbarna så att får har ungefär samma storlek.

3. Häll smeten i en smord och bröad form eller klädd med bakplåtspapper, 19 x 26 cm eller en rund springform, ca 23 cm. Lägg jordgubbsbitarna ovanpå smeten.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna i formen.

5. Pudra över florsocker och skär kakan i bitar. Servera den gärna med en klick grädde, vaniljsås eller glass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt sist smöret och blanda allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt sist smöret och blanda allt till en slät smet.
2. Dela de stora jordgubbarna så att får har ungefär samma storlek.
2. Dela de stora jordgubbarna så att får har ungefär samma storlek.
3. Häll smeten i en smord och bröad form eller klädd med bakplåtspapper, 19 x 26 cm eller en rund springform, ca 23 cm. Lägg jordgubbsbitarna ovanpå smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form eller klädd med bakplåtspapper, 19 x 26 cm eller en rund springform, ca 23 cm. Lägg jordgubbsbitarna ovanpå smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna i formen.
5. Pudra över florsocker och skär kakan i bitar. Servera den gärna med en klick grädde, vaniljsås eller glass.
5. Pudra över florsocker och skär kakan i bitar. Servera den gärna med en klick grädde, vaniljsås eller glass.

 

jordgubbskaka2 jordgubbskaka4

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Brödstrutar

Fyll de superläckra brödstrutarna med t ex grönsaker, kyckling, keso eller en god röra!

0

Hönökaka

Mjuka tunna brödplattor som är en uppskattad och god klassiker.

0

Smulig hallon- & chokladpaj

Läcker, smulig hallonpaj med grovhackad choklad på toppen som gör den extra god.

0

Hemgjorda korvbröd

Saftiga och mjuka bröd som gör korven extra god och är mycket billigare än köpta.

0

Runt vitlöksbröd

Saftigt, mjukt bröd med en härlig vitlökssmak. Det passar bra till middag, buffé och picknick.

0

Snabba grahamsfrallor

Servera rykande färska frallor på ca 20 min!

0

Mjuka kanelbullerutor

Sockerkaksrutor med en ljuvligt god kanelbullesmak. Servera gärna med vispgrädde & hallon.

0

Kladdkaka med chokladganache & cashewnötter

En riktig chokladbomb för chokladälskaren, toppad salta nötter som ger ett härligt tuggmotstånd.

0

Tunnbröd i stekpanna

Mjuka, goda tunnbröd som gräddas i stekpanna.

0

Kalljäst råglimpa

Rustik, god och kalljäst limpa som jäser över natten och serveras nygräddad till frukost.

0

Knådfria kalljästa frukostbullar

Gör degen på kvällen och kalljäs degen i kylen över natten. Servera nygräddade, varma bröd till frukost!

0

Knaprigt fröknäcke

Nyttigt, gott och knaprigt fröknäcke som passar alla tillfällen.

0