Ljuvligt god och enkel jordgubbskaka som passar perfekt som dessert eller till fikat. Den går snabbt att göra och innehåller få ingredienser som man oftast har hemma. En riktig favorit här hemma!
De segmjuka kanterna är gudomligt god och gör kakan extra smarrig och god!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Segmjuk jordgubbskaka
12 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör, smält
ca 200 g jordgubbar, frysta
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt sist smöret och blanda allt till en slät smet.
2. Dela de stora jordgubbarna så att får har ungefär samma storlek.
3. Häll smeten i en smord och bröad form eller klädd med bakplåtspapper, 19 x 26 cm eller en rund springform, ca 23 cm. Lägg jordgubbsbitarna ovanpå smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna i formen.
5. Pudra över florsocker och skär kakan i bitar. Servera den gärna med en klick grädde, vaniljsås eller glass.