Morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda! Varje fralla får sin egna, unika form när man klipper dem i bitar med saxen. Praktiskt, enkelt & snyggt!
Kalljäsning!
Låt degen jäsa ca 30 min i bunken. Klipp degen i bitar och låt frallorna jäsa övertäckta med plastfolie i kylen över natten. Ta fram plåten när du sätter på ugnen och låt den stå i rumpstemperatur tills ugnen är varm. Lycka till!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Klippta morotsfrallor
12–15 st
25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarmt
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
125 g morötter, fint rivna
10–11 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Knåda igenom degen på ett bakbord. Rulla degen i lite mjöl. Klipp 12–15 lika stora bitar av degen.
3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–11 min. Låt dem svalna på ett galler.