Sommarens godaste jordgubbspaj! Det knäckiga smultäcket är ljuvligt gott och den här pajen har jag fått mycket beröm för av mina vänner! Den är enkel att göra och en av mina pajfavoriter! Ljuvligt gott till eftermiddagsfikat eller som dessert en härlig sommarkväll!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: lindasbakskola
Knäckig jordgubbspaj
ca 12 bitar
ca 700 g jordgubbar, frysta eller färska
2–3 msk strösocker
2–3 tsk potatismjöl
Knäckig pajdeg
100 g smör, rumsvarmt
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker eller farinsocker
1/2 dl ljus sirap
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg jordgubbarna i en pajform, ca 25 cm. Strö över strösocker och potatismjöl.
2. Knäckig pajdeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig deg.
3. Smula degen över jordgubbarna.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.