Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas pizza Okategoriserade

Ost- & skinkpiroger

ostskinkpiroger12 ostskinkpiroger14 ostskinkpiroger11

MAKALÖST GODA PIROGER
Inbakade piroger fyllda med smält ost & skinka! De kan fyllas med det mesta och går bra att frysa in. Servera dem till en sallad, på buffén eller ta med på utflykten. Ät dem gärna direkt när de är nygräddade, då är de som allra godast. De går bra att frysa in och ta fram vid behov.

utvald
Läcker, hemgjord pizza med valfri fyllning – klicka här för recept!

Ost- & skinkpiroger

10–14 st beroende på storlek

25 g jäst
1 ½ dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
1 ägg
7–9 dl vetemjöl

Fyllning
200–300 g ost, riven
ca 200 g skinka, skuren i bitar
ev. oregano 

Garnering (kan uteslutas)
ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i 10–14 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca ½ cm tunna, på ett mjölat bakbord.

3. Lägg riven ost & skinka i en hög mitt på rundeln. Strö ev. över oregano.

4. Vik ena sidan över fyllningen till en halvmåne.

5. Nyp ihop kanterna ordentligt och nagga med en gaffel.

6. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla pirogerna med uppvispat ägg (kan uteslutas).

8. Grädda pirogerna mitt i ugnen i 10–12 min. Håll koll så att de inte bränns på ytan.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i 10–14 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ½–1 cm tjocka, på ett mjölat bakbord.
2. Dela degen i 10–14 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca ½ cm tunna, på ett mjölat bakbord.
3. Lägg riven ost & skinka i en hög mitt på rundeln. Strö ev. över oregano.
3. Lägg riven ost & skinka i en hög mitt på rundeln. Strö ev. över oregano.
4. Vik ena sidan över fyllningen till en halvmåne.
4. Vik ena sidan över fyllningen till en halvmåne.
5. Nyp ihop kanterna ordentligt och nagga med en gaffel.
5. Nyp ihop kanterna ordentligt och nagga med en gaffel.
6. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Pensla pirogerna med uppvispat ägg (kan uteslutas).
7. Pensla pirogerna med uppvispat ägg (kan uteslutas).
8. Grädda pirogerna mitt i ugnen i 10–12 min. Håll koll så att de inte bränns på ytan.
8. Grädda pirogerna mitt i ugnen i 10–12 min. Håll koll så att de inte bränns på ytan.

ostskinkpiroger10 ostskinkpiroger9 ostskinkpiroger13 ostskinkpiroger15 utvald

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pizza med valfri fyllning

En perfekt pizzabottnen som kan fyllas efter egen smak!

0

Tacobullar

Saftiga, läckra frallor fyllda med ost och tacoköttfärs.

0

Pizzarulle

Ett lyxigt, fantastiskt gott & matigt bröd som är fyllt med ost, skinka, tomat och ruccola.

0

Schweizernötstrass

Spröda småkakor med en bit schweizernötchoklad på toppen.

0

Strasskakor med choklad & kokos

Spröda småkakor med ett täcke av choklad & kokos! Riktiga munsbitar!

0

Lindas nyttiga fröknäcke

Knaprigt, knäckigt hårdbröd fyllt med hälsosamma frön! (Bakas glutenfritt, men kan även göras med vanligt vetemjöl; läs receptet).

0

Chokladdoppade kokosbollar med strössel

Lyxiga, superläckra chokladbollar med kokos i smeten, doppade i choklad & rullade i chokladströssel. Mums!

0

Amerikansk schweizernötscookie

Schweizernötschokladen gör kakan galet god och det blir garanterat blir en ny favorit! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller glass,

0

Spröda strösselstrass

Härliga kalaskakor med smält choklad & strössel på toppen!

0

Chokladdoppade strasskakor

Ljuvligt spröda strasskakor doppade i smarrig choklad! Enkla att göra och gudomligt goda!

0

Mjölfri hälsolimpa

Nyttig limpa som inte innehåller något mjöl och håller ca 1 vecka utan att frysas in.

0