Saftig, god, glutenfri limpa som inte behöver jäsa! Brödet är oerhört saftigt och bakas med bovetemjöl som inte innehåller gluten. Använd havregryn av sorten rent havre som garanterat är glutenfria om du har glutenintolerans (annars kan du använda vanliga). Havregryn är glutenfria normalt sett men kan innehålla spår av gluten pga att de behandlas i samma maskiner där det kan förekomma gluten.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Nyttig filmjölkslimpa
1 st
5 dl bovetemjöl
2 dl havregryn (rent havre)
2 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
1 dl linfrön
4 ½ dl filmjölk
¾ dl mörk sirap (kan uteslutas om man vill ha den helt sockerfri, men hälften förbränns under gräddningen när brödet jäser upp och växer)
Garnering
bovetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt filmjölk och sirap.
3. Rör ihop allt till en kladdig smet.
4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite bovetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.
2. Tillsätt filmjölk och sirap.