Kexchoklad i glassen är fantastiskt gott – en superbra kombination! Både barn och vuxna älskar denna glass och den gör succé både på finare middagar och barnkalas! Lyxig, läcker, krämig glass med bara 3 ingredienser.
Kexchokladglass
ca 1,1 liter
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
2 stora kexchoklad
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
2. Skär kexchokladen i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten.
3. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i mindre skålar. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Garnera eventuellt glassen med några extra kexchokladbitar. Ta fram glassen en stund före servering.