Här finns fler läckra kladdkakerecept med steg-för-stegbilder!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Citronkladdkaka
En riktigt syrlig och fräsch kladdkaka som fullkomligt smälter i munnen.
1 citron
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 2–3 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokos eller ströbröd.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering och riv eventuellt lite citronskal och lägg på toppen. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.