1. Hallon– eller jordgubbsgrädde
5 dl vispgrädde
250 g hallon eller jordgubbar
Blanda mosade hallon och vispgrädde.
2. Blåbärsgrädde
5 dl vispgrädde
250 g blåbär
Blanda mosade blåbär och vispgrädde.
3. Drottninggrädde
5 dl vispgrädde
300 g blandade blåbär & hallon
Blanda mosade blåbär och vispgrädde.
4. Citronkvargsgrädde + bär
2 dl vispgrädde
2 dl Valio kvarg citron
Vispa grädden fluffig och rör ihop den med kvargen
Toppa med valfria bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar, röda vinbär, riven citron
5. Vit chokladmousse + bär
vit chokladmousse (klicka för recept)
Toppa med valfria bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar, röda vinbär
6. Lemon curd + vispgrädde + bär
1 sats hemgjord lemon curd
4–5 dl vispgrädde
färska bär
7. Daimgrädde, chokladgrädde, After Eight-grädde
5 dl vispgrädde
2 dubbel-daim eller 150 g choklad eller 20 plattor After Eight
Blanda hackad Daim eller choklad eller After Eight och vispgrädde.
8. Fluffig vaniljkräm
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
3 dl vispgrädde
Blanda mjölk och marsanpulver och låt det stå och tjockna en stund. Vispa grädden fluffig. Blanda ihop vaniljkräm och grädde.
9. Chokladfluff
200 g choklad
5 dl vispgrädde
Värm vispgrädden i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i bitar och smält ner dem i grädden. Grädden får inte koka för då kan inte grädden vispas sedan! Låt grädden kallna i kylen i ett par timmar. Den ska bli kylskåpskall. Vispa grädden fluffig.
10. Jordgubbsmousse – klicka här!
11. Daimmousse – klicka här!
12. Nutellamousse – klicka här!