UNDERBAR JULIG KLADDKAKA Saffran i kladdkakan är juligt och ljuvligt gott! Jag tillsatte även en vit choklad chokladkaka i smeten vilket ger en extra god smak, men det går lika bra att baka kakan utan den vita chokladen. Det tar bara 5–10 min att slänga ihop kakan och ca 20 min att grädda. Snabbt, enkelt och mycket, mycket gott!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Saffranskladdkaka med hallongrädde
Ca 12 bitar
100 g vit choklad (kan uteslutas, men ger en extra god smak)
150 g smör
1 påse saffran 0,5 g
3 ägg
2 dl strösocker
½ krm salt
1 ¾ dl vetemjöl
1 krm kardemummakärnor, mortlade
Garnering
florsocker
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
ca 1 dl hallon, frysta eller färska
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Bryt chokladen i bitar och smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna (förutom kardemumman) i kastrullen och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad (bröa formen med riven kokos eller ströbröd) eller bakplåtspappersklädd form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant.
3. Strö kardemumman över smeten i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra ev. kakan med florsocker före servering. Servera den gärna med lättvispad grädde blandad med hallon.