FRALLOR Saftiga, goda och lättbakade frallor med ett knaprigt skal och ett saftigt innanmäte. Går bra att frysa in! Fröna på toppen kan varieras och bytas ut.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Frallor
Ca 20 st
25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
12–13 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg, uppvispat
vallmofrön, blå eller vita
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Pensla bullarna med ägg. Strö över vallmofrön.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.