Kladdkaka + kärleksmums = kärleksmumskladdkaka. Det bästa av två världar! Två favoriter i ett!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Kärleksmumskladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 nypa salt
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Glasyr
30 g smör, smält
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
2–4 tsk starkt kaffe
ev. lite vatten
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan.
6. Strö kokos över glasyren. Låt den stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.