Mikrokladdkaka är nästan trolleri. Blanda ihop ingredienserna i en skål, släng in den i mikron och poff så har du en underbar kladdkaka.
Tips! Baka en stor, vanlig mikrokladdkaka på 4 minuter – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här). https://youtu.be/w0PE8VFE-V4
MIKROKLADDKAKA PÅ 1 MINUT
1 kopp
1 msk smör, smält
2 msk strösocker
2 tsk kakao
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.
3. Kör koppen i mikron i 45–60 sekunder (beroende på min mikros effekt). Kör inte för länge då blir den torr som sockerkaka. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Tips!
Ge bort eller köp till dig själv: Min nya bok Baka i Springform! Den enda form du behöver till recepten i denna bok är en rund form som är 23-24 cm i diameter. Alla recept är anpassade till en och samma form! Beställ boken – klicka här!
Boken innehåller recept:
– bröd
– pajer
– mjuka kakor
– kladdkakor
– småkakor i rund form
– kakor med glasyr
– tårtor
och mycket mer!
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
enkel och god
Så god den var! Unnade mig precis den här efter en hel dags plugg ! Byte dock ut strösockret till muscovadosocker samt Skippad saltet i och toppade med flingsalt efter gräddning.