Kesogratäng är både nyttigt och supergott! En mycket lättlagad och enkel rätt som man kan variera efter egen smak. Jag fyllde denna med grönsaker, men det är är också väldigt gott att tillsätta skinka, kassler eller kyckling.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Kesogratäng med grönsaker
500 g Keso (valfri fetthalt)
4 ägg
salt
svartpeppar
valfri smaksättning t ex
1 lök, hackad
1–2 dl majs
1 tomat
ruccola, färsk basilika eller oregano
tillsätt även 200 g skinka om du inte vill ha rätten vegetarisk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop Keso, ägg, salt och lite svartpeppar med en elvisp. Vispa i ca två minuter.
2. Hacka och skär grönsakerna i småbitar.
3. Rör ner grönsakerna i Kesosmeten.
4. Häll smeten i en rund eller rektangulär ugnsform.
5. Grädda mitt i ugnen i 25–30 min. Servera gärna med en fräsch sallad.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Till diabetiker:
200 g = 2 g kH
Keso 500 gr = 8.5 g kH
Hela formen innehåller totalt 10 g kolhydrater.
Kolhydraterna är beräknade på Keso och ägg, du får lägga till eventuella grönsaker eller annan smaksättning.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Tack för receptet, så himla gott!
Jätte gott 😋❤
Jag tackar dig för all bästa receptet jag brukar gilla ditt sätt på matlagning och bakning .
MVH
Iman
Jag hade i kassler, purjolök och spenat. Blev väldigt gott.
Alltid goda receptet och 100% rätta ingredienser, goda och smakar och doftar ljuvligt och gott, jättenöjd, tack.