TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Kladdkaka med en botten av kolasnittsdeg. Gudomligt gott! Bottnen är både lite seg och frasig och det blir en perfekt kombination till kladdkakan. En underbart god kaka!
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Klassiska kolasnittar – recept hittar du här om du vill baka ut kakorna på vanligt sätt!
Kladdkaka med kolasnittbotten
Kolasnittdeg (botten)
50 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
Kladdkakesmet
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Kolasnittbotten: Sätt ugnen på 180 grader. Mosa ihop smöret med resten av ingredienserna till en lite torr deg (jag har gjort degen lite torrare än vanliga kolasnittar för att kakan inte ska bli kladdig när den används som botten på kakan).
2. Tryck ut degen i en smord springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda längst ner i ugnen i ca 10 min.
4. Kladdkakesmet: Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna till en smet.
5. Häll smeten på den gräddade kolasnittbottnen.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–22 min. Låt kakan svalna i formen. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Ska det vara över och undervärme?
Yes!
Låter ”gudomligt” gott. Ska absolut göra denna kaka.